Thursday, March 31, 2011

keluhan dari staf penyelenggara "KAPAL SELAM" Sampai bila kita orang Melayu nak kena tipu???


Kami disini kena "SEAL/TUTUP MULUT" Pasal Kapal selam, hari2 kena monitor aje..


Apa Kata UMNO !! RM50 juta hanya untuk selenggara. .

Salam Sejahtera.
Inilah kebijaksanaan kerajaan UMNO mentadbir negara.., Kini kapal selam negara dijadikan umpama angsa emas buat mereka untuk menghasilkan telur-telur emas yang amat bernilai buat mereka sebelum berambus dari politik...


KUALA LUMPUR - Kos penyelenggaraan dua kapal selam negara, iaitu KD Tunku Abdul Rahman dan KD Tun Abdul Razak yang dikendalikan oleh Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) dianggarkan RM50 juta setahun.
Timbalan Menteri Pertahanan, Datuk Dr. Abdul Latiff Ahmad berkata, kos itu meliputi perkhidmatan sokongan serta logistik kedua-dua kapal selam jenis Scorpene itu dan tidak melibatkan kos alat ganti.
Menjawab soalan Datuk Ibrahim Ali (Bebas-Pasir Mas) pada persidangan Dewan Rakyat semalam, beliau memberitahu, kontrak penyelenggaraan kedua-dua aset strategik negara itu telah dianugerahkan dan dilaksanakan oleh syarikat usaha sama tempatan dengan pembuat Scorpene iaitu Boustead DCNS Naval Corporation Sdn. Bhd..
Jelasnya, kontrak antara kerajaan dan syarikat itu meliputi perjanjian selama enam tahun.
"Penyelenggaraan (setiap sebuah kapal selam) bernilai RM25 juta setahun itu untuk pastikan kita (negara) sebagai pengguna aset itu boleh menggunakannya pada bila-bila masa," katanya.
Ikuti berita selanjutnya di Kosmo! .
RM50 juta hanyalah untuk kos perkhidmatan sokongan dan lojistik sahaja,,, spare-part lain kira,,, lu orang bayangkan, walaupun satu screw stainless steel yang kualitinya sama dan ada dijual di kedai hardware, namun untuk kapal selam Malaysia haram digunakan, semua alatgantinya mesti (wajib) digunakan dari pengeluar scorpene....

Banyak cerita yang aku dapat mengenai kapal selam ni, tapi itulah.... Lu orang bacalah keluhan dari setaf penyelenggara yang kini berada Teluk Sepangar Sabah..
Tak sayang kah duit-duit dari potongan cukai dan terkini duit saman ekor (kepala-kepala tak kena) dibazirkan atas nama kepentingan keselamatan negara.... Sampai bila kita orang Melayu nak kena tipu dengan UMNO.....!!!

No comments: