Saturday, May 14, 2011

Pengedar Video Seks Fitnah Bakal Ditimpa Bahana - Nik Aziz


Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan mereka yang memfitnah Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan mengaitkannya sebagai pelaku dalam video seks, tidak akan masuk syurga.

Tahniah PAS Keningau: MASJID AL-SYAKIRIN KINI SIAP DIBINA
Masjid al-Syakirin Kampung Nandagan, sook kini hampir siap sepenuhnya apabila kerja-kerja terakhir dilakukan pada 8 Mei 2011 baru-baru ini. Masjid yang dibina dengan keluasan 30 kaki panjang dan 30 kaki lebar dengan ketingggian 9 kaki tinggi itu menelan belanja hampir RM 40,000.00 hasil sumbangan umat Islam dari negeri ini dan juga seluruh Malaysia.

RM38.4 juta untuk benda haramjadah ni?


Ipoh: Kerajaan UMNO BN membelanjakan jutaan ringgit untuk membina monumen 1Malaysia, dan DAP menyelarnya serta menganggap ia sebagai satu pembaziran terhadap dana awam, apa tah lagi di ketika rakyat Malaysia sedang sengsara dengan kenaikan harga akibat pemotongan subsidi terhadap beberapa barangan keperluan.

3,000 hadir di program Munajat Perdana Rakyat Tolak Fitnah di Selayang


KUALA LUMPUR: Kira-kira 3,000 orang hadir pada program Munajat Perdana Rakyat Tolak Fitnah di Stadium Selayang, malam ini, termasuk pimpinan utama Pakatan Rakyat dan badan bukan kerajaan (NGO) .

Erti persabahatan Pakatan

13 MEI — Semua orang tahu PAS, DAP dan PKR tidak akan berganjak dari prinsip perjuangan masing-masing. Itu soal dasar parti. Komponen sekular MCA, Gerakan dan beberapa lagi parti dalam Barisan Nasional yang menolak Ketuanan Melayu pun masih boleh bersahabat dengan Umno walau pun dalam senyuman pahit.

Rahim Thamby Chik solat satu rakaat. Witir disiang hari?Rahim Thamby Chik solat sunat ‘menunjuk-nunjuk’ – Ustaz Shamsul
[KD] KUALA LUMPUR: Bekas Ketua Menteri Melaka, Tan Sri Rahim Thamby Chik melakukan solat solat satu rakaat sahaja sebelum upacara sumpah laknat berlangsung di Masjid Amru Al As Bandar Baru Sentul, dua minggu lalu.

Isu Kristian: Husam Bidas Najib Sebagai Talam Dua Muka


Petaling Jaya: Ahli Jawatankuasa Kerja PAS Pusat Datuk Husam Musa menyifatkan pendirian Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dalam menangani isu ‘konspirasi Kristian’ hanya memakan dirinya sendiri.

Ulama muda umno - Ustaz Fathul Bari menegur umporno
Royalti Terengganu; Umno-BN tipu rakyat dan sesama sendiri. (Video DiDalam)


http://buletinonline.net/images/stories/berita47/draliasroyalti.gif
KUALA NERUS - Umno dan Barisan Nasional (BN) sedang 'naik gila' sekarang, dengan membangkitkan pelbagai fitnah yang dilemparkan kepada pimpinan Pakatan Rakyat bagi memecahbelahkan gabungan parti-parti dalam pakatan tersebut.

SMS: Arah Anwar undur atau anak Izzah diculik (Video DiDalam)Naib Presiden PKR Nurul Izzah Anwar hari ini membuat laporan polis berhubung ugutan daripada khidmat pesanan ringkas (SMS) yang diterimanya.

21 kes curi balak dikesan di Terengganu sejak 2006


KUALA TERENGGANU - Sebanyak 21 kes kecurian kayu balak telah dapat dikesan di negeri ini dari 2006 hingga Mac 2011. 


Kerajaan Negeri dalam jawapan bertulis kepada soalan Wan Hassan Mohd Ramli (Pas-Sura) itu menjelaskan, kes kecurian balak adalah bersabit kesalahan yang melanggar Seksyen 15 Akta Perhutanan Negara 1984, iaitu mengambil hasil hutan termasuk kayu balak tanpa kebenaran dari kawasan Hutan Simpanan Kekal dan tanah kerajaan.

Friday, May 13, 2011

Tak payah ajak PAS, Umno memang pecah belah


KUALA LUMPUR, 12 Mei: Para pemimpin Umno tidak perlu sibuk dengan usaha untuk membawa masuk PAS ke dalam BN kerana PAS tetap utuh dengan dasar perjuangannya yang suci sejak ditubuhkan dulu, berbanding Umno yang mengamalkan dasar pecah belah.

Thursday, May 12, 2011

RAMPAS SELANGOR DENGAN APA "SENJATA" - PETANDA PRU 13 PALING KOTOR...


Hasan Ali bimbang PRU ke-13 paling kotor                                                                                                                      KUALA LUMPUR: Pesuruhjaya PAS Selangor, Dato' Dr Hasan Mohd Ali bimbang pilihan raya umum (PRU) ke-13 akan menjadi yang paling kotor di seluruh negara khususnya di negeri-negeri Pakatan Rakyat.

Subsidi IPP RM19 billion, pemotongan subsidi gula RM116 juta ... kenapa tidak IPP? sebab kroni?


KUALA LUMPUR: Kerajaan boleh menyelamatkan RM19 bilion setahun melalui pemberhentian subsidi kepada Syarikat Penjana Tenaga Bebas (IPP), berbanding RM116 juta pemotongan subsidi gula yang menyusahkan rakyat.

Penjimatan itu berkadaran 163 kali ganda sekiranya kerajaan menamatkan subsidi gas kepada syarikat kroni IPP seperti Malakoff, Genting Sanyen dan YTL.