Thursday, March 10, 2011

Nik Aziz, Farahana dan Ayah Pin

Sesungguhnya Allah memuliakan orang yang beriman dan berilmu di kalangan kamu dengan beberapa darjat." (Surah al-Mujadalah: ayat 11)

Kerjasama PAS dan DAP: Satu Penjelasan

1. Kelihatan UMNO dan BN 'all out' menggunakan isu PAS alat DAP, PAS kuda tunggangan DAP, PAS boneka DAP, PAS menggadai prinsip perjuangan dan 1001 tohmahan dilemparkan kepada PAS dan disogok kepada rakyat khasnya orang - orang melayu untukmenanam rasa benci dan curiga yang mendalam terhadap PAS.

bukti Umno jadi kuda tunggangan MCA, MIC


KUALA LUMPUR: Ketua Dewan Pemuda PAS, Nasrudin Hassan membentangkan tiga bukti berfakta yang menunjukkan Umno menjadi kuda tunggangan parti komponen Barisan Nasional (BN) termasuk tidak pernah menambah kerusi Melayu sepanjang tiga penggal menguasai Kelantan, Terengganu, Kedah dan Perlis.

Saman Ekor sudah jadi saman fitnah!

Banyak cerita lawak yang timbul akibat dari saman ekor ni. Sebelum ini ada orang yang kena saman tak pakai tali pinggang keleder dengan nombor pendaftaran motorsikal. Bagaimana orang yang hanya memiliki motorsikal boleh disaman atas kesalahan tidak memakai tali pinggang keledar? [Berita Harian]

Kerajaan tanggung kos lawatan Rosmah RM134,000

KUALA LUMPUR, 9 Mac: Kos keseluruhan lawatan rasmi isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor ke Arab Saudi, Oman dan Bangladesh ditanggung kerajaan berjumlah RM134,317.76.

Judi: Muhyiddin persenda Islam

KOTA BHARU, 9 Mac: Sejak 20 tahun lalu rakyat negeri ini tanpa mengira kaum dan agama faham, Kelantan berbeza dengan negeri lain kerana tiada premis perjudian dan pusat-pusat hiburan.

FRU ganggu program ‘Walk For Justice’ di Water Front Kuching


SARAWAK: Polis Simpanan Persekutuan (FRU) bersama ratusan anggota mengganggu program ‘Walk For Justice’ anjuran Wanita KEADILAN Sarawak bersempena sambutan Hari Wanita Sedunia ke-100 pada 8 Mac lalu, kata Ketua Wanita KEADILAN Sarawak, Nurhanim Mokhsen.

Bukti kukuh Menteri dan Ketua Menteri jadi pengikut Rosmah!

Petikan laporan dari Malaysiakini membuktikan bahawa Rosmah Mansor, suami kepada Najib Tun Razak nampaknya benar-benar berkuasa untuk menghabiskan duit negara.

Judi: Kedah tidak lulus premis baru

ALOR SETAR, 9 Mac: Kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Kedah di bawah teraju Menteri Besar, Datuk Seri Ustaz Azizan Abdul Razak, tidak pernah meluluskan mana-mana lesen premis  judi yang baru sejak memegang tampuk pemerintahan pada 2008 yang lalu.

Islam memartabat wanita, mengapa masih jahiliah

8 Mac ialah Hari Wanita Sedunia. Tema pada tahun ini ialah: ‘Equal access to education, training and science and technology: Pathway to decent work for women’ (Peluang sama rata mendapatkan pendidikan, latihan, sains dan teknologi: Jalan meraih kerjaya yang baik kepada wanita). 

Wednesday, March 9, 2011

Pengecut: Jika kempen lama, BN kalah teruk

Harakahdaily   
KUALA LUMPUR, 9 Mac: PAS menganggap desakan Ketua Pemuda Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB-BN) Sarawak, Datuk Fadillah Yusof yang mahu Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan tempoh kempen pilihan raya di Sarawak dikurangkan kepada sekurang-kurangnya tujuh hari sebagai tindakan pengecut.