Saturday, October 22, 2011

Zul Kulim peguam Jahil...!!

KUALA LUMPUR: Ketua Dewan Ulamak PAS Pusat, Datuk Harun Taib (gambar) menyifatkan dakwaan ahli parlimen Kulim-Bandar Baharu, Datuk Zulkifli Noordin berhubung suami meliwat isteri melambangkan kejahilannya dalam hukum hakam yang berkaitan dengan hukum syarak.

Menurutnya, hukum syarak tidak boleh dibaca sepintas lalu tetapi memerlukan disiplin ilmu yang tinggi.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas dakwaan ahli parlimen tersebut di Dewan Rakyat semalam bahawa hukum hudud yang hendak dilaksanakan oleh PAS membenarkan suami meliwat isteri.

Friday, October 21, 2011

RENTETAN CERITA KEMATIAN GADAFFI

Kejadian itu berlaku awal pagi semalam waktu tempatan.
“Saya hendak membacakan kepada anda satu laporan doktor forensik yang telah memeriksa Muammar Gaddafi,” kata Perdana Menteri Mahmoud Jibrail merujuk kepada laporan forensik pada sidang media di sini semalam.

Wednesday, October 19, 2011

Jembalang Berubah Rupa

WarkahDaily – Sekelip mata, ‘jembalang’ pemimpin Umno boleh berubah wajah dan watak dari asalnya benci dan anti dengan hukum yang berkaitan Islam dan undang-undang murtad di negara ini, tiba-tiba hari ini menyokong ‘Himpunan Sejuta Umat Selamatkan Akidah’ anjuran Himpunan Pertubuhan-pertubuhan Islam (Himpun) pada 22 Oktober ini di Stadium Shah Alam.

Tapi ramai tidak pelik dengan perubahan kulit pemimpin Umno itu kerana ianya sekadar umpan untuk meraih kepentingan peribadi dan mendapat sokongan pilihanraya yang hilang dalam Pilihanraya Umum (PRU) yang lepas.

Cincin RM72 juta sudah pulang?

ADAPUN cincin ajaib yang diposkan kepada isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor telah dipulangkan kepada yang mengirim.

Berita yang dibongkar oleh Cikgu Bard, seorang pemimpin ternama PKR betapa adanya cincin yang semahal sekitar RM72 juta dihantar kepada Rosmah secara pos dan terpaksa melalui pemeriksaan kastam itu adalah benar apabila Menteri Nazri Aziz mengesahkannya dalam Parlimen.

Tuesday, October 18, 2011

Fitnah Kelantan Tidak Bina Masjid Terjawab

KOTA BHARU, 18 Okt: Fitnah dilemparkan pemimpin Umno kononnya kerajaan Kelantan tidak pernah membina masjid sepanjang lebih 21 tahun di bawah teraju PAS, kini menjadi seumpama senjata makan tuan.
Ini kerana banyak masjid dibina kerajaan negeri juga digunakan mereka untuk menunaikan solat. Masjid Jubli Perak Sultan Ismail Petra di Rantau Panjang atau lebih dikenali Masjid Beijing sekarang menjadi tumpuan pelancong.

CABARAN DEBAT DARI PROF AZIZ BARI, APA JAWAPAN `LOYAR KONGKANG' ?


MEMANG sudah saya jangka awal lagi, Zul Kulim tidak akan berani menyahut cabaran debat dari Prof Dr Aziz Bari berkaitan kononnya Pakar Perlembagaan ini menghina raja-raja. Sepertimana juga Zul Kulim orang yang `tidak laku' di dalam PAS, kemudian `ditendang' pula oleh PKR ini tidak berani menyahut cabaran debat yang pernah dibuat YB Khalid Samad, MP Shah Alam berkaitan isu Kalimah Allah dahulu.

Monday, October 17, 2011

Malaysia Bakal Melewati Batas Hutang Negara

KENYATAAN AKHBAR KETUA PEMBANGKANG 
PARLIMEN MALAYSIA

Umno Bohong Bela Melayu

KUALA LUMPUR, 17 Okt: Peruntukan terlalu kecil kepada Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) dalam Bajet 2012 sekali lagi membuktikan pembohongan Umno kononnya membela Melayu, kata Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu.

"Kalau MRSM yang sepatutnya menjadi pengeluar cerdik pandai Melayu pun hanya mendapat peruntukan begitu kecil dan tidak munasabah, iaitu hanya RM100 juta sahaja, semakin terbukti pembohongan Umno yang kononnya hendak membela Melayu.

Sunday, October 16, 2011

RUMAH BERLANTAI TANAH LEBIH 30 TAHUN DI NEGERI PAS

 Sedih juga bila tengok pendedahan yang dilakukan oleh berita TV9 sebentar tadi berkenaan dengan seorang warga emas yang berusia lebih 70 tahun duduk seorang diri di dalam sebuah rumah yang amat uzur dengan berlantaikan tanah... dan yang lebih malang lagi apabila warga emas ini duduk seorang diri dengan mengharapkan bantuan jiran tertangga kerana beliau yang uzur tidak mampu untuk bekerja.. beliau pernah minta rumah PPRT sebelum ini namun tidak diendahkan.... oh ye lupa nak bagi tahu yang warga emas ini duduk di negeri Kuala Kerau, Pahang yang mane Pahang ini adalah negeri Pok NJik negeri PAS ....wakakakaka

Dasar kebangsaan bukan ajaran Nabi

Orang Melayu Islam di negara ini mestilah mendokong kerajaan yang berlandaskan Islam kerana politik tidak boleh dipisahkan dari agama.

Menurut Mursyidul Am PAS Dato' Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat, kerja menegakkan Islam, bukan suatu kerja main-main.