Saturday, June 4, 2011

Mat Sabu Iltizam PRU13 Berlansung Secara Adil, Telus, Amanah Dan Bersih


Timbalan Presiden baru PAS Mohamad Sabu memberi komitmen untuk bekerjasama dengan semua peringkat kepimpinan parti termasuk Dewan Ulama disamping terus memperjuangkan dasar-dasar parti.

Wajah baru PAS, Umno tukar nada serangan

NONEAda yang menyifatkanya sebagai kemenangan untuk kumpulan profesional dan kekalahan untuk golongan ulama. 

Tidak kurang pula tafsiran bahawa kemenangan “kumpulan Erdogan” dalam pemilihan PAS semalam sekali gus menempelak cubaan Umno untuk “meminang” PAS, khususnya sejak beberapa bulan lalu.

Senarai Penuh AJK PAS Pusat 2011-2013


PENGERUSI TETAP
Tuan Haji Ustaz Abu Kasim

TIMBALAN PENGERUSI TETAP
Tuan Haji Hussin Ismail

PRESIDEN
1. Abdul Hadi Awang, YB Dato’ Seri Tuan Guru Haji

Dr Maza : Mengalu-alukan Kenyataan Presiden Pas Tentang Negara Islam

Selamat bermuktamar kepada PAS dan tahniah kepada yang diberikan amanah. PAS adalah tonggak politik negara. PAS adalah nafas umat Islam dalam berpolitik di negara ini.

Mohamad Sabu, Salahudin, Husam, Mahfuz menang

Spekulasi akhir menjadi kenyataan bila Mat Sabu memperolehi undi sebanyak 420 undi.. 


Pengumuman Timb Presiden....Mat Sabu 420, Nasharuddin 224 dan Tn Ibrahim 399... 

Friday, June 3, 2011

Ucapan Dasar Presiden PAS: Membangun Negara Berkebajikan

UCAPAN DASAR : PRESIDEN PARTI ISLAM SE-MALAYSIA (PAS)

Muktamar Tahunan PAS ke - 57 - 2011

MEMBANGUN NEGARA BERKEBAJIKAN

MUKADDIMAH

Bodohnya nak sedekah kepada Syed Azidi - Husam


KUALA LUMPUR, 2 Jun: AJK PAS Pusat, Datuk Husam Musa (gambar) menafikan beliau memberikan duit sebanyak RM350,000 kepada seorang blogger, Kickdefella atau nama sebenarnya, Syed Azidi.

"Adalah bodoh untuk saya mensedekahkan wang sebesar itu kepada orang seperti beliau sedangkan saya sendiri tidak pernah mempunyai wang sebanyak itu sepanjang hayat," kata Husam dalam kenyuataannya kepada Harakdaily.

Umno Bebalkan rakyat islam,Kotorkan Politik Negara (video)

Dalam ucapan yang dianggap paling keras terhadap Umno, Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang menyifatkan parti pemerintah itu sebagai pengotor politik negara menerusi amalan rasuah, fitnah, pembohongan dan perkauman sempit.

Penegasan beliau sekaligus menzahirkan bahawa parti Islam itu tidak “termakan” dengan pelawaan-pelawaan Umno untuk menubuhkan kerajaan perpaduan.

Thursday, June 2, 2011

Fatwa keluar melarang membina tugu 1Malaysia...amacam UMNO nak buat lagi kaa..??


http://www.pahaikan.com/resources/SNC00112_opt.jpg

Teks Ucapan Perasmian Muktamar Muslimat Kali Ke 51 : PERSIAPAN UNTUK KE PUTRAJAYAالسلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بسم الله الرحمن الرحيم

Firman Allah SWT yang bermaksud : Allah membuat isteri Nuh dan isteri Luth sebagai perumpamaan bagi orang-orang kafir. keduanya berada di bawah pengawasan dua orang hamba yang saleh di antara hamba-hamba Kami; lalu kedua isteri itu berkhianat kepada suaminya (masing-masing), Maka suaminya itu tiada dapat membantu mereka sedikitpun dari (siksa) Allah; dan dikatakan (kepada keduanya): "Masuklah ke dalam Jahannam bersama orang-orang yang masuk (jahannam)". Dan Allah membuat isteri Fir'aun perumpamaan bagi orang-orang yang beriman, ketika ia berkata: "Ya Rabbku, bangunkanlah untukku sebuah rumah di sisi-Mu dalam firdaus, dan selamatkanlah Aku dari Fir'aun dan perbuatannya, dan selamatkanlah Aku dari kaum yang zhalim. 12. Dan (Ingatlah) Maryam binti Imran yang memelihara kehormatannya, Maka kami tiupkan ke dalam rahimnya sebagian dari ruh (ciptaan) kami, dan dia membenarkan kalimat Rabbnya dan Kitab-KitabNya, dan dia adalah termasuk orang-orang yang taat.

Pegawai: Husam tak temu Kickdefella di China, ‘ia permainan Umno-BN’


Dato' Husam Musa
Datuk Paduka Husam Musa tidak pernah mengadakan sebarang pertemuan dengan pemblog Syed Azidi Abdul Aziz atau yang mesra dikenali "Kickdefella" bagi mendapatkan bantuannya berkempen menghadapi pemilihan PAS yang berlangsung sekarang.

Wednesday, June 1, 2011

PRU13 Patut Diadakan Pada Tahun Ini Untuk Selamatkan Malaysia


Adakah kenaikan tarif elektrik dan kemungkinan peningkatan harga bahan api akibat harga minyak global yang terus melambung akan melewatkan pilihan raya umum ke-13 (PRU Ke-13)?

Jangkaan pelbagai pihak termasuk penganalisa politik popular Bridget Welsh nampaknya tidak yakin dengan kemungkinan PRU Ke-13 diadakan pada tahun ini.

Monday, May 30, 2011

HARI INI DALAM SEJARAH

Peristiwa 30 tahun lalu

25 Mei adalah satu tarikh yang sangat bersejarah bagi PAS terutama di DUN Seberang Takir ini. Pada tarikh itu 30 tahun yang lalu iaitu pada tahun 1981 telah berlaku satu peristiwa penting dalam kalendar perjuangan Islam.

Mohd Noor Deris yang perlu bertaubat, bukan Nik Aziz


Mungkin ada kebenarannya dakwaan Setiausaha Akhbar Menteri Besar Kelantan Ahmad Fadhli Shaari ini..“Barangkali Mohd Noor Deris hanya mengaji setakat muqaddam dan tidak berjumpa dengan ayat 4 daripada Surah an-Nur yang bermaksud :“Dan orang-orang yang menuduh wanita-wanita yang baik-baik (berbuat zina) dan mereka tidak mendatangkan empat orang saksi, maka deralah (sebatlah) mereka (yang menuduh itu) lapan puluh kali dera, dan janganlah kamu terima kesaksian mereka buat selama-lamanya. dan mereka Itulah orang-orang yang fasik.”

PAS tak PELAHAP dengan janji 3 menteri oleh umno itu!!


 '5 kali cuba pujuk Nik Aziz, tawar 3 menteri'

[MK] Usaha memujuk PAS bekerjasama dengan Umno dilihat berterusan apabila Datuk Nik Aziz Nik Mat mendakwa beliau didatangi wakil Umno sebanyak lima kali untuk tujuan itu dalam masa terdekat.

Menurut ahli parlimen Pasir Puteh Muhammad Husain, Nik Aziz mendedahkan perkara itu ketika bertemu dengan anak-anak Kelantan di Lembah Klang di Dengkil petang semalam.

Harun Taib: Tiada peruntukan, tapi PAS harus pertahan kepimpinan ulama


KUALA LUMPUR, 30 Mei — Ketua Dewan Ulama PAS pusat Datuk Harun Taib menegaskan kepimpinan ulama harus diteruskan dalam parti itu walaupun ia tidak termaktub dalam perlembagaan parti Islam itu.