Saturday, May 21, 2011

Harga Baru RON95 Awal Bulan Depan....

PUTRAJAYA: Kerajaan akan menetapkan harga baru RON95 selewat-lewatnya awal bulan depanselepas kajian terperinci harga minyak dunia dilakukan.
Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, kerajaan sedang meneliti semula harga pasaran minyak mentah dunia sebelumpenyelarasan harga diputuskan bagi mengelak tanggungan subsidi yang lebih tinggi.

Friday, May 20, 2011

Najib Bakal Hilang Sokongan Jika Tidak Bertindak Tegas Ke Atas Datuk T - Bekas Polis


Seorang pegawai kanan polis semalam memberi amaran kepada Datuk Seri Najib Razak bahawa masyarakat Islam di negara ini akan memberikan reaksi negatif jika beliau gagal untuk menghukun trio “Datuk T” kerana “mempersendakan” Islam apabila ketiga-tiga mereka menghadiri majlis sumpah laknat di masjid dengan memakai pakaian kalis-peluru.

Hina Sangatkah Sekolah Agama Rakyat wahai Mashitah..???

Minda: Kemampuan dipersoal
Senator Dato' Dr. Mashitah IbrahimDr Mashitah Ibrahim

KIRA-KIRA 10 tahun lalu, seorang pelajar sekolah agama di Kelantan dipukul gurunya kerana kesalahan kecil. Muhammad Jamaluddin, berusia 14 tahun ketika itu ditempeleng dan ditendang sebelum kepalanya dihentak dengan kerusi. Dia dikejarkan ke hospital dan kulit kepalanya terpaksa dijahit.

Thursday, May 19, 2011

Mana Sekolah Kami Muhyiddin?.. kami ditipu kah?


Semasa kempen Pilihanraya Kecil DUN Merlimau, Muhyiddin dan beberapa orang lagi pemimpin MIC tempatan telah menjanjikan kepada Masyarakat India dikawasan tersebut bahawa Kerajaan UMNO/BN akan membina bangunan baru diatas tanah seluas lima ekar bagi menggantikan sekolah lama yang telah didirikan diatas tanah persendirian lebih dari 20 tahun.

Bangkit Guru untuk Rakyat


Saban tahun, detik bersejarah tanggal 16 Mei merupakan tarikh istimewa yang cukup bermakna bagi insan bergelar ’guru’. Hampir 360,000 golongan pendidik akan diraikan sempena sambutan Hari Guru pada tahun ini. Selaku Pengerusi Lajnah Pendidikan Dewan Muslimat PAS Pusat, saya ingin mengucapkan ’Selamat Menyambut Hari Guru’ kepada semua barisan pendidik yang telah mencurahkan bakti bagi menggalas tanggungjawab dan amanah dalam memacu halatuju pendidikan negara.

Mengapa BIMB & Bank Muamalat ingin digabung ?

PAS kurang senang dengan cadangan penggabungan antara Bank Muamalat dan Bank Islam Malaysia Bhd (BIMB) yang dianggapnya sebagai satu lagi tindakan menyelamatkan syarikat menggunakan dana awam.

Lim Guan Eng: Hapuskan candu besar dahulu

Kerajaan BN seharusnya menghapuskan terlebih dahulu "candu besar" iaitu pemberian RM19 bilion setahun bagi subsidi gas kepada penjana tenaga bebas (IPP) dan sektor kuasa komersial sebelum menghapuskan "candu kecil" iaitu subsidi gula, petrol dan diesel untuk rakyat. DAP menentang sekeras- kerasnya penarikan subsidi diesel sejak 1 Jun 2011 tanpa terlebih dahulu menghapuskan subsidi gas kepada IPP yang telah menyebabkan inflasi yang teruk kepada peniaga dan pengguna.

Stadium Muat 40,000 Bersama Roh Islam -Nik Aziz


KOTA BHARU, 18 Mei 11: Kerajaan Negeri Kelantan ingin merealisasikan hasrat mahukan aktiviti sukan di negeri ini tidak berpisah dari roh Membangun Bersama Islam yang menjadi dasar pentadbiran kerajaan negeri.

Maka kerajaan negeri Kelantan akan membina sebuah stadium yang memuatkan 40,000 orang di samping ruang masjid di merata-rata bahagiannya di Bukit Merbau, Pasir Puteh.

Video Seks Diedarkan Dengan Kawalan Ketat Polis


Video Seks Fitnah Diedar Dalam Kawalan Ketat Polis

BANDAR BARU SELAYANG 18 MEI : Bagaimana video seks fitnah dan risalah lucah boleh diedarkan dalam keadaan kawalan polis yang ketat ?

SKIM RUMAH PERTAMAKU YANG DIJAJA NAJIB KELENTONG BANYAK SANGAT

Skim Rumah Pertamaku yang dijaja oleh Perdana Menteri hakikatnya memperdaya dan menipu golongan muda, kata Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub (gambar).

"Kononnya pembiayaan 100 peratus, sedangkan hakikatnya pembiayaan tidak dapat diperolehi. Ini ternyata memperdaya dan menipu golongan muda," katanya.

Pembangunan Terengganu; Projek untuk 'kumpulan' bukan untuk rakyathttp://buletinonline.net/images/stories/berita47/DSC_3254.JPG
[Gambar - Cikgu Shalahuddin (Solah) menyampaikan sumbangan kepada guru PASTI sempena sambutan Hari Guru]

BESUT
 - Umno Terengganu dilihat semakin bepecah apabila pada Persidangan Dewan Undangan Negeri (Sidang DUN) kali ini menyaksikan ramai Ahli-ahli Dewan Undangn Negeri (Adun) Umno daripada 'team B' mengemukakan pelbagai soalan yang terpaksa dijawab oleh Menteri Besar, Dato' Seri Ahmad Said dan kumpulanya.

Tuesday, May 17, 2011

Nama Dr Dzulkefly Akhirnya Dimasukkan, Tetapi Tiada Kenyataan Maaf Daripada J/K Pemilihan


Setelah GB membongkar isu ketiadaan nama YB Dzulkefli Ahmad di dalam senarai 82 orang calon AJK PAS Pusat, akhirnya, pada jam 10.40 malam, nama beliau disenaraikan di dalam lamanweb harakahdaily.Kurangkan subsidi untuk tindas rakyat ??

http://buletinonline.net/images/stories/berita47/gulaminyaknaik.jpg
Parti Islam Semalaysia (PAS) mengharapkan kerajaan jangan menjadi alasan untuk menindas rakyat dengan mengurangkan subsidi sehingga mengakibatkan  kenaikan harga barang keperluan rakyat. Tan Sri Muhyiddin Yasin merungut kerajaan telah mengunjurkan kadar subsidi bagi tahun ini mencecah RM20.58 bilion berbanding RM10.32 bilion tahun lalu.

Bayangan harga barangan dan petrol RON95 naik

WarkahDaily – Harga barangan dijangka akan naik dalam masa terdekat selepas berlakunya kenaikan harga gula sebanyak RM0.20 sekilogram minggu lepas.

Ratusan ribu guru diperbodoh akhirnya...


CIKGU-CIKGU PUN TERASA DI TIPU.MANAKAN PULA ORANG KAMPUNG

'Berita gembira' yang kononnya dinanti-nantikan lebih 400 ribu warga pendidik sempena sambutan Hari Guru 2011 akhirnya muncul dengan berita basi mengenai peluang kenaikan pangkat yang hanya melibatkan beberapa ribu guru sahaja.