Thursday, May 5, 2011

Mufti Perlis "Separuh Masak"?? Kah Kah Kah...

Juanda JayaKenyataan Mufti Perlis : Satu Penjelasan


Nik Abdul Aziz Nik MatSaya merujuk kepada kenyataan Mufti Perlis, Dr. Juanda Jaya yang disiarkan di muka hadapan akhbar Utusan Malaysia pada hari ini. Beliau dilaporkan berkata mana-mana pihak yang menentang penyatuan di antara UMNO dan PAS ialah pengkhianat kerana al-Quran sendiri telah memerintahkan supaya umat Islam bersatu dan Islam perlu ditegakkan.

Tuesday, May 3, 2011

Kematian Osama bin Laden : Respon TGNA berbanding dgn Pemimpim Negara Islam 1Malaysia

Nik Abdul Aziz Nik MatJika benarlah Osama bin Laden benar-benar telah dibunuh oleh tentera Amerika Syarikat seperti yang diumumkan oleh Presiden Barrack Obama semalam, maka saya sebagai seorang Islam mendoakan rahmat dan keampunan Allah SWT untuk Osama bin Laden yang merupakan saudara saya di dalam Islam. Inilah yang dituntut oleh Islam sewaktu menerima berita kematian saudara seagamanya. Sebesar manapun kesalahan seorang muslim, jika ia mati dalam keadaan agamanya Islam, keampunan terhadapnya harus dipohon oleh saudara muslim yang lain.

Islam Larang Semadi Jenazah Di Laut.Islam melarang pengkebumian di laut selepas pegawai Amerika Syarikat (AS) mengeluarkan kenyataan bahawa pengasas dan ketua Al-Qaeda, Osama bin Laden telah disemadikan di laut semalam, demikian menurut jurucakap Universiti Al-Azhar.

BAGAIMANA MENGESAHKAN KETULENAN VIDEO LUCAH ESKAY!?

video part 1 gambar video nih tertindih2 pasal tu ada scene anwar ada janggut, dan ada scene anwar takde janggut.. kendian ada scene berdiri cam anwar kendian ada scene berdiri cam eskay... pastu ada lak scene kejap rambut lebat, pastu rambut jadik jarang2 plak.. misti ramai pelik.. korang jangan terkejut sebab setiap potongan yang blogger barua umno potong untuk di abadikan di blog dan fb dia amik yang muke ada iras jer, muke yang takde iras depa tak tayang... dia bukan tayang semua jenis muke dalam video tu... 
lihat kepala scene pertama.. macam ada sambungan kan..

OSAMA PENGGANAS? DI NEGARA KITA SIAPA PENGGANAS?


"AMAN dunia bila Osama telah mati", itulah kata Najib di dalam mengulas isu kematian Osama Ben Laden seperti yang dilaporkan. Najib berkata demikian berasaskan bahawa Osama adalah pengganas dunia seperti juga ada dakwaan mengatakan Najib juga pernah mengecop Ulamak Muktabar As Syeikh Yusoff Qardhawi sebagai tokoh yang menggalakkan kegaganasan.

Monday, May 2, 2011

EMAIL 1MALAYSIA, ROMPAKAN DI SIANG HARIPENGUMUMAN kerajaan untuk menggunakan khidmat Tricubes Berhad dalam meneruskan agenda kerajaan dalam memberi maklumat melalui email 1Malaysia, merupakan satu keputusan yang tidak bijak serta taksub untuk memperdayakan duit rakyat demi untuk mencapai impian yang rakus dan tidak menguntungkan mana-mana pihak selain syarikat Tricubes Berhad itu sendiri, bagaikan rompakan di siang hari.

Hari memperingati tahap kebebasan akhbar Malaysia yang merosot


3 Mei, iaitu hari esok, diraikan oleh hampir seluruh dunia setiap tahun, terutamanya komuniti wartawan dan pencinta kebebasan akhbar dan bersuara, kerana ia merupakan Hari Kebebasan Akhbar Sedunia.
Tapi di Malaysia, hari berkenaan seharusnya menjadi waktu semata-mata untuk memperingatkan diri kita bahawa tahap kebebasan akhbar di tanah air ini adalah memalu dan semakin mengaibkan. Tahun lepas Malaysia memperoleh tangga 141 seantero dunia, 10 takuk ke bawah dari tahun 2009.

Amerika laknatullah menghina jenazah Osama : Jasad As-Syahid Di Semadikan Di Laut.Mengikut satu sumber, pihak Amerika laknatullah yang menggempur tempat persembunyian Osama Bin Laden bersama-sama pasukan elit Pakistan telah menghina jenazah yang dikatakan imej Osama dengan menendang-nendang jenazah tersebut. Mereka juga dikatakan dengan angkuh  menuding jari ke arah jenazah dan berkata bahawa Amerika adalah negara yang paling hebat didunia dan tiada siapa yang boleh terlepas dari buruan Amerika laknatullah.

Imej Mayat Osama Bin Laden

IMEJ yang diambil dari video Express TV menunjukkan mayat Osama Laden terbunuh dalam satu serangan yang diketuai tentera Amerika Syarikat, awal pagi tadi. - Foto AP

Biarlah kita hina kerana menuntut ilmu - Bob Lokman


Kehinaan yang kita tempuhi dalam perjalanan mencari ilmu tidak mengapa kerana nanti ilmu itu akan memuliakan kita. Saya amat menyukai suasana sebegini. Di sekolah-sekolah kelolaan PAS sahaja kita akan jumpamasjidnya lebih besar dari sekolahBanyak Sekolah-sekolah yang didirikan kerajaanmuridnya 3,000 orang tapi suraunya boleh memuatkan Cuma 200-300 orang.

Sumpah Eskay adalah sumpah orang jahil – bekas Mufti WP


Bekas Mufti Wilayah Persekutuan, Dato Md Hashim Yahya berkata sumpah yang tidak dilakukan menurut hukum syarak, diumpamakan sebagai kerja-kerja orang jahil.

Sunday, May 1, 2011

Video Sex : Yusri KRU terlibat ??


Mengapa tiba2 nama Yusry KRU dilibatkan dalam isu Video Blue Rahim Thamby Chik? Angin takda, ribut takda, tiba-tiba pendapat Yusry KRU telah dipinta bagi membincangkan isu kesahihan video blue Rahim ini.


Sinar Harian melaporkan Yusry KRU sebagai berkata:

Berkat Solat Hajat Bos BN makin MEROYAN (kronologi)


BERKAT kita di dalam PR sering melakukan sembahyang hajat dan tidak putus-putus berdoa, maka hari ini kita dapat melihat kesannya ke atas musuh kita. Najib, Muhyiddin dan Umno kini kepanasan tidak tahu lagi arah haluan mereka.

Umno kini boleh diibaratkan sebagai kera sumbang. Di dalam Bn, Umno kini terpulau oleh MCA dan Gerakan akibat kelakuan Umno yang hanya pentingkan diri sendiri.

Datuk T kena Ugut!!! Memang Dasar "PEMBOHONG" !!!!

pix_gal0


BANGI: Bekas Ketua Menteri Melaka, Tan Sri Rahim Tamby Chik mendakwa beliau dan seorang lagi trio ‘Datuk T’ iaitu Datuk Shazryl Eskay Abdullah menerima ugutan serta ancaman keselamatan daripada pihak tidak dikenali.

Terdesaknya Najib : Gesaan Umno minta PAS keluar Pakatan isu lama

Nik Aziz: Gesaan Umno minta PAS keluar Pakatan isu lama

KOTA BARU, 30 April – Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang konsisten menolak idea kerajaan perpaduan dan kerjasama politik Umno-PAS menegaskan, pihaknya tidak akan meninggalkan Pakatan Rakyat sebagaimana diminta oleh Datuk Seri Najib Razak.